Aktuella projekt

Nominera en sjuksköterska till Veronica Johansson-stipendiet!

By 29 april, 2024 No Comments
Stipendium till Veronica Johanssons minnesfond

Stipendium till Veronica Johanssons minne delas ut till en sjuksköterska som utmärker sig som god handledare.
Stipendiet består av resa, boende och konferensavgift till svensk sjuksköterskeförenings VFU-konferens (verksamhetsförlagd utbildning) och sjuksköterskedagar i Stockholm 26-27 november.

I professionen som sjuksjuksköterska ingår förutom patientarbetet även att handleda studenter och nya kollegor in i yrket.
Veronica Johansson var med sin mångåriga rutin av avdelningsarbete på kirurgkliniken en engagerad och inspirerande handledare som 2019 tilldelades Vårdförbundets handledarpris. Tyvärr drabbades hon av obotlig cancer och avled hösten 2022 endast 52 år gammal. Hennes nuvarande och tidigare kollegor samlade in pengar som skänktes till Jämtlands Läns Cancer- och Omvårdnadsfond.

I Veronica Johanssons minne vill nu Jämtlands Läns Cancer- och Omvårdnadsfond dela ut ett stipendium. Stipendiet skall gå till en sjuksköterska som utmärkt sig som en god handledare. Så om du arbetar med någon som du tycker stämmer in på detta så skicka din nominering till styrelsen senast den 31 maj med motivering till styrelse@jamtlandscancerfond.se.